Een veelzijdig en effectief hulpmiddel dat niet mag ontbreken in de sportschool

Bands Elastiek Training

Een veelzijdig en effectief hulpmiddel dat niet mag ontbreken in de sportschool

Het fitness elastiek, ook wel een resistance band genoemd, is een veelzijdig en effectief fitness hulpmiddel dat eigenlijk niet mag ontbreken in de sportschool. Ondanks dat bijna iedereen weleens een fitness elastiek heeft gezien – of er zelfs oefeningen mee heeft gedaan – bestaat er nog veel onduidelijkheid over de mogelijkheden van dit elastische sportelastiek. Wist je bijvoorbeeld dat fitness elastieken veelvuldig door topsporters worden gebruikt? Dat je met zo’n elastiek een full body workout kan doen? Dat de elastieken verschillende weerstandsniveaus hebben? Probeer deze leuke en afwisselende training bij Makoto Gym in Oldenzaal.

Hoe werkt het?

Eigenlijk werkt een fitness elastiek heel simpel: het is een sterk elastiek gemaakt van 100% rubber, dat weerstand biedt als je eraan trekt. Hoe harder je het fitness elastiek aanspant hoe groter de weerstand en hoe hoger de kracht op je spieren. Met deze zeer veelzijdige sportelastieken train je al je spieren in zowel je onder- als je bovenlichaam: leuk, veilig en effectief.

Full body workout

Het fitness elastiek is een perfect hulpmiddel om je spieren heel mooi geleidelijk op te bouwen en is daarom niet voor niets zeer populair bij topsporters. Van gewichtheffers en vechtsporters tot schaatsers en voetballers, allemaal gebruiken ze fitness elastieken. Ook binnen de fysiotherapie zijn de elastieken zeer populair, het wordt bijvoorbeeld ingezet bij herstel na een blessure. Bij herstel-oefeningen kan de weerstand steeds een beetje opgevoerd worden, waardoor de beschadigde spieren niet overbelast raken, maar toch de juiste stimulatie krijgen.

2200 m2

Ruimte voor fitness en groepslessen

Personal Training

Altijd wel een juiste coach die je kan ondersteunen

Groepslessen

Uitdagende lessen om uit te kiezen